Sök
Kålpudding är en populär och älskad rätt. Fänkålen lyfter verkligen denna traditionella husman till en ny nivå och blir en fin smakkombination med vitkålen!
Den här lyxiga marmeladen på päron och valnötter är smaksatt med citron, kanel och vanilj. Perfekt på ostbrickan eller varför inte som gå-bort-present?
Must och mos i all ära, men missa inte att göra saft om du får en stor äppelskörd. Saften smakar underbart både kall och varm.
Koka ihop en god marmelad med björnbär! I det här receptet är det citron och vanilj som höjer smaken. Kalasgott med nybakta scones och färskost!
Få användning för squash, pumpa och tomater i en läcker sweet chilisås som står sig länge! Välj själv hur stark och söt chilisåsen ska vara.
Det är enormt lyxigt och gott med läckra grönsakssalter gjorda av egen skörd. Eller från affären såklart! Gör gärna lite extra och passa på att ge bort.
Kräm är ett underbart mellanmål som kan lagas av i stort sett alla frukter och bär som finns i trädgården. Använd färsk skörd eller fryst.
Lyxfika när det är som bäst! Munkar går fint att göra hemma i ett munkjärn och smakar gott tillsammans med äpplen från trädgården.
Med grädde och passerade tomater får du en ljuvligt len soppa. Försvinnande god! Med egna tomater smakar det lite sommar när du än äter den.
Ett smakrikt fänkålssalt smakar fint tillsammans med fisk, och ett utmärkt sätt att tillvara på överflödet av grönsaker och blast från köksträdgården.
Få saker lyfter enkla grönsaksluncher som ett nybakt, smakrikt bröd. Det är ren lycka i doftform när jag får ta ut en plåt med rykande varm foccachia ur ugnen!
Ibland vill man göra det där lilla extra. Som i den här läckra pajen med tomat och svartkål, där hemmagjord aubergineröra blir pricken över i:et.