Sök
Vi skulle kunna äta mycket mer pirog! Precis som soppa och paj är det en perfekt rätt att fylla med läckra grönsaker från trädgården. Här är en riktigt god variant med rotselleri.
Det är alltid tid för rotsaker. Puré eller mos på ljuvligt söt och mild palsternacka är en återkommande favorit hos oss.
Bröd som jäser långsamt och sedan gräddas i långpanna ger dig både riktigt saftiga smörgåsar och tid till annat. Smaksätt brödet med trädgårdens grönsaker.
Pyttipanna kan vara det allra enklaste att laga. En bra bas av rotsaker i säsong kan kompletteras med tillbehör som lax, kött, ost eller bönor.
Om det finns en enda ultimat maträtt att laga av trädgårdens grönsaker så är det soppa. Variationsmöjligheterna är oändliga! Den här varianten av ängamat fungerar perfekt även på vintern.
Det bästa med dessa rödbetsbiffar är att de kan frysas råa och enkelt tas fram och stekas som ett slags "halvfabrikat".
Husmanskost, javisst! Genom att använda det som är klart att skörda i trädgården får maten olika karaktär beroende på när på året vi äter den. Den här varianten på raggmunk med purjo och jordärtskocka är en storfavorit.
En stor skål med grönsaker i alla regnbågens färger sätter guldkant på vilken måtid som helst. Små knep gör den här sallaten på morot extra lyxig.
Ett smart sätt att använda olika rotsaker på är att tillaga dem som du skulle gjort med potatis. I det här receptet serveras goda pommes frites - på kålrot!
Det här brödet får vacker färg av rivna rödbetor. Grönsaken ger en mild och nästan söt smak till brödet, gott till både frukost och tillbehör till middag.
Oslagbart vackert i en liten skål på matbordet är mitt röda grönsakssalt. Den läckra färgen kommer från rödbetorna, hemodlade eller köpta.
Gör en matig sallad med allt vinterträdgården har att erbjuda! Genom att lägga de ugnsbakade grönsakerna i marinad får de extra mycket smak.