Sök
Man blir aldrig för stor för marängsviss! Den här blåbärs-svissen är något av det godaste jag smakat men kan så klart varieras efter eget favoritbär. En lättfixad efterrätt för liten och stor som passar både till vardags och till fest.
Himmelskt goda hallongrottor - små, spröda och försvinnande goda.
Som små härliga pajer med extra lyx radar de upp sig i ugnen. Testa det här läckra receptet nu i advent, med kanel och mandelmassa sjunger äpplena av julstämning.
Jag uppskattar min rosenkvitten-buske i min trädgård på berget väldigt mycket. Jag plockar de väldoftande frukterna, lägger dem på ett fat i köket och njuter av doften! Sedan kokar jag den godaste av marmelader på dem.
Den här ljuvliga gelén av rosenkvitten kallas för kvittenost, kvittenpastej och membrillo är fantastiskt god att servera till ostbrickan.
Den godaste äppelmusten gör jag själv, gärna från mogen fallfrukt som lämnat trädet för egen maskin.
Fläderbärskapris - ett läckert tillbehör till både pizza, pasta eller i en sallad. Vilken känsla att servera egenodlad kapris!
Årets första äppelpaj görs på Transparente Blanche från min barndoms trädgård på Styrsö. Gärna med en klick hemgjord vaniljsås till!
Blåbär är ett superbär på många sätt. Gott, nyttigt och en fullträff i bakverk. Prova att baka den här goda blåbärskakan med vallmo och citron.
Överraska ungarna med festliga brödpinnar som smakar sött av rabarber! En så himla bra idé som funkar både till vardagsmellis och sött snacks.
Rabarber och kardemumma är en ljuvlig kombo - här i en barnsligt god kräm som med fördel serveras med gräddmjölk. Perfekt mellanmål!
Sötsyrlig rabarbersylt går nästan inte att få nog av. I det här receptet höftar jag med sockret och fryser in så att jag slipper oroa mig över hållbarheten.