Gör en matig sallad med allt vinterträdgården har att erbjuda! Genom att lägga de ugnsbakade grönsakerna i marinad får de extra mycket smak.
Kött som bakas långsamt i ugn blir saftigt, gott och fullt av smaker. Prova att göra lammlägg som serveras med vitlöksdoftande sås och jordärtskockor!
Husmanskost när den är som bäst. Klassiska kåldolmar ger fantastiska variationer med blad från egenodlade kål i olika färger och strukturer.
Smarrig köttfärssås för dig som har gott om tomater - och lite tid att låta grytan puttra på spisen eller i slowcookern för extra fin smak.
Grytor är så otroligt fin mat när ingredienserna är bra kött från gårdar i närheten och säsongens grönsaker. Här en en favoritvariant med lammkött och tomater.
Dillkött kan vi äta året om och det gör vi hemskt gärna. Jag gillar att laga det med lamm, från närliggande gårdar, och självklart med säsongens grönsaker.
En vardagsrätt som så många andra blir kittlande god med hemlagat grönt. Egna tomater och den godaste hemodlade potatisen ger denna korvstroganoff det lilla extra.
Tjälknöl är ett underbart tillbehör till trädgårdens alla grönsaker. Passar lika bra som lätt lunch och matigare middag. Vi varierar med färska och tillagade grönsaker efter säsong.