Sök
Himmelskt goda hallongrottor - små, spröda och försvinnande goda.
Jag uppskattar min rosenkvitten-buske i min trädgård på berget väldigt mycket. Jag plockar de väldoftande frukterna, lägger dem på ett fat i köket och njuter av doften! Sedan kokar jag den godaste av marmelader på dem.
Den här ljuvliga gelén av rosenkvitten kallas för kvittenost, kvittenpastej och membrillo är fantastiskt god att servera till ostbrickan.
Sugen på något sötsurt och gott? Gör en curd av rabarber. Passar utmärkt på både ostbrickan, buffén eller som fyllning i din favoritkaka.
Sötsyrlig rabarbersylt går nästan inte att få nog av. I det här receptet höftar jag med sockret och fryser in så att jag slipper oroa mig över hållbarheten.
Goda marmelader är nog trädgårdsskafferiets grädde på moset. Så lyxig varenda macka blir med söt, seg marmelad av egen skörd!
Den här lyxiga marmeladen på päron och valnötter är smaksatt med citron, kanel och vanilj. Perfekt på ostbrickan eller varför inte som gå-bort-present?
Koka ihop en god marmelad med björnbär! I det här receptet är det citron och vanilj som höjer smaken. Kalasgott med nybakta scones och färskost!
Få användning för squash, pumpa och tomater i en läcker sweet chilisås som står sig länge! Välj själv hur stark och söt chilisåsen ska vara.
Klarröda burkar med ljuvlig hallonmarmelad är ett måste varje år. Sött, sött, sött blir det! Plocka både sommar och höst så räcker marmeladen länge.
Ljuvlig marmelad gjord på squash, citrusfrukter och aprikoser - som en burk solsken! En smak av sött och syrligt på en och samma gång, strålande gott.
God som godis är denna underbara citronmarmelad gjord på citronskal. Servera till rykande varmt te och ett gott bröd, hembakat är godast så klart.