Sök
Ljummen sallad av betor och halloumi - en superkombination. En lunchfavorit som är lätt att laga och ändra efter vad som råkar finnas från trädgården.
Bladgrönt, lite syra och mättande keso. En enkel kombination som ger riktigt goda smörgåsar de dagar du inte har lust att göra något avancerat.
Otroligt goda scones som är ljuvliga till en god färskost en helgmorgon, toppade med en näve grönt från trädgården. Det blir knappast bättre!
Smarriga röror går inte att få för många av! Ärthummus är mycket användbart och perfekt att göra på de torkade ärtor du har till hands.
Purjolök får en otroligt fin och mild smak när den tillagas. Mitt tips är att göra mycket av den som tillbehör till maten - det går åt!
Det här är en jättegod tårta som smakar somrigt tack vare mängder av hallon, när den än serveras. Vem som komponerat ihop den? Mitt äldsta barn!
Den här enklare varianten av glace au four går snabbt och lätt att göra. Glass, marängsmet och bär på ett fat är allt som behövs, samt efterrättssugna barn.
Dillkött kan vi äta året om och det gör vi hemskt gärna. Jag gillar att laga det med lamm, från närliggande gårdar, och självklart med säsongens grönsaker.
Här är en enkel och god sallad av kål. Ångkoka de kålblad du har till hands och ge extra smak med örter och stenbitsrom. Passar året om!
Vi äter gärna lamm till grönsakerna hemma hos oss. I det här receptet kombinerar jag lammfärs, bönor och fetaost. RIktigt smarrigt!
Inget är väl så gott på nybakat bröd som hemmagjord färskost? Det här receptet är enkelt och smaksatt med det första gröna som tittar upp i köksträdgården eller i tunnelväxthuset. Äts bäst sittandes vid en solvägg!
Gör din egen pesto att njuta av året om. Om du lyckas odla tillräckligt med basilika det vill säga! Min variant är på klimatsmarta solrosfrön.