Sök
Glögg är inte bara dryck för julen. Vi njuter varm saftglögg både ute och inne under vintern. Det är extra lyxigt att göra glögg av hemkokt saft.
Majrova är en gammal nordisk kulturväxt, krispig och god. Allra godast är de späda, nyskördade.Den här gratängen är ett smakligt inslag på matbordet!
Med blåbär från trädgården eller skogen och hemgjort blåbärspulver blir de här bollarna en succé på fikabordet.
Inlagda rödbetor är en sådan där simpel sak att göra, men som får en mängd maträtter att smaka snäppet godare. Här är mitt favoritrecept.
Bräserad fänkål är en smakrik rätt och ett mycket gott tillbehör till fiskrätter, gärna med en klick aioli till. Fint att servera såväl till fest som till vardags!
Supergoda och saftiga blåbärsmuffins som kan lysa upp vilken mulen dag som helst. Det här enkla receptet kan varieras efter smak och säsong.
Märgärter är en så användbar grönsak och verkligen lättodlad. Den här röran är god som pålägg, dipp eller smaksättare i sallader.
Bondbönor är en supergrönsak. Den här röran är god som pålägg, dipp eller smaksättare i sallader.
Squashbiffar är förträfflig mat till lunch eller lätt middag. Enkelt att göra med nyskördad squash - ofta.
Hirs är ett utmärkt gott sädesslag, fritt från gluten, som är mycket gott att göra en matig sallad på. Jag använder grönsaker i säsong att blanda med.
Här är ett kanontips för dig med en stor skörd av spenat eller andra gröna blad. Mixa och servera som lyxigt färsk pesto till pasta!
Mumsiga smördegsknyten är snabbt ihopfixade och lätta att variera. Det här receptet görs med spenat, men det fungerar också bra med mangold eller bladkål.