07. augusti 2019

Hemgjord jordgubbsglass med choklad

Här kommer ett bra grundrecept på glass och tips på smaksättning med jordgubbar och choklad. Vi älskar den här kombinationen!

Jordgubbsglass i stora lass, i strut och på fat.
Ingredienser
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl hackade jordgubbar
  • 25-50 g finhackad mörk choklad

En glassmaskin kan tyckas överskattad i köket - tills du hittat en riktigt bra. I vår glassmaskin (av märket Wilfa) kan 1,5 liter glass göras på en gång, utan förberedelse av maskinen alls. Inga delar behöver på förhand läggas i frysen. Det är bara att plugga in kontakten och starta maskinen. Läs mer i blogginlägget Vår bästa glassmaskin.

Det här är mitt favoritrecept på sommarglass. Det räcker till en lagom portion för sex personer.

Gör så här:
Vispa äggen och blanda i sockret.
Häll i vispgrädde och mjölk och rör ordentligt. Sockret löser sig inte riktigt i bunken, men se till att det inte ligger i en stor klump i botten när du häller ner smeten i glassmaskinen.
Häll blandningen i glassmaskinen och starta, men vänta med jordgubbar och choklad.
När blandningen börjar frysa till och bli krämig hälls jordgubbar och choklad i och körs i maskinen tillsammans med glassen de sista minutrarna.
Lägg över glassen i en burk och förvara i frysen till servering.

Det är oslagbart gott att servera med hemkokt chokladsås till, förstås.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

 

Jordgubbsglass i stora lass, i strut och på fat.

Ett svar till “Hemgjord jordgubbsglass med choklad”

  1. Har en glassmaskin sedan många år tillbaka. Måste testa ditt recept! Tackf för en fin blogg.
    Bloggar själv och har en livvsstilsblogg och för 2 år sedan byggde jag ett eget orangeri. Det bästa jag någonsing gjort! Ni som är intresserade hittar min blogg här
    https://www.prettyhomeblog.se

    //Berith

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *