Stäng menyn

Hemgjord spenatpasta

En läckert grön pasta på hemodlad spenat - färgglatt på tallriken tillsammans med nyskördat grönt. Barnens favorit!

Spenatpasta med tomat i skålar.
pastadeg
  • 5-6 dl durumvete
  • 3 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 50 g färsk spenat (OBS bladen måste vara torra)

Min spenatpasta kan barnen nästan inte få nog av. Gör mer, gör mer! Använd så mycket mjöl att degen blir riktigt hård, utan att den spricker upp och blir smulig.

Gör så här:
Plocka rena spenatblad, skölj ej.
Lägg blad och stjälkar i matberedare och hacka fint.
Häll i nästan allt mjöl i matberedaren, men spar några deciliter, och kör en stund till så att bladen finhackas tillsammans med mjölet.
Lägg mjöl på bordet och arbeta in ägg och olja. Degen ska bli hård och fast.
Lägg degen i plastfolie eller i en plastpåse och låt vila i kylskåpet i några timmar.
Baka ut pastan i önskad form, koka så kort tid som möjligt och ät direkt.

Pastan kan bli klibbig när den innehåller blad, som ju består av en del väta. Koka pastan direkt efter att den bakats ut och sära på pastan i kastrullen med hjälp av en gaffel om delarna klibbat.

Jag kokar spagettiliknande pasta 2-3 minuter i saltat vatten med en slatt olivolja. Underbart gott till stekta tomater, basilika, pesto och parmesan.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *