Sök
God som godis är denna underbara citronmarmelad gjord på citronskal. Servera till rykande varmt te och ett gott bröd, hembakat är godast så klart.
Ibland drunknar den glada odlaren i färsk spenat. Ett supertips är att göra gräddstuvad spenat, ett gott tillbehör som passar till mycket.
Det här är ett härligt vardagsbröd att baka ofta. Med riven pumpa i degen kommer de stora frukterna till användning och ger fin smak.
Kål kokt med smör och några nypor salt är en läckerhet du inte vill vara utan! Med en korv av god kvalitet till blir det en fulländad måltid.
Fyll huset med doft av nybakat bröd! De här frallorna med vitlök kan du göra klart direkt eller halvgrädda och frysa för att snabbt grädda klart senare.
Jag bakar ofta och gärna mina tomater i ugn. Det är helt makalöst enkelt oavsett om skörden kommer från växthuset eller frysen.
Att göra müsli själv är en riktig lyckoträff. Variera utifrån vad som finns i skafferiet och lägg till de lyxiga hallonflingorna så blir frukosten en fest.
Pressa din grönkål! Ett utomordentligt klyftigt sätt att använda stora mängder gröna blad och fylla glasen med nyttigheter. Dessutom blir det så gott att hela familjen älskar det.
Så fina och goda brödkakor efter recept från Styrsö. Vid alla högtider på öarna åts de med smör och ost. I min variant har jag äpplen till extra saftiga bröd.
Kålchips är jättegott! En perfekt grej att göra före maten eller som läckert tilltugg. Vi som odlar kan festa till det extra mycket med kålblad i alla möjliga färger och former.
Lycka är att vara självförsörjande på frukt och bär till familjens pannkakssylt. Här är ett enkelt recept på körsbärssylt som går lika bra att göra med såväl färska som frusna körsbär.
Oslagbart vackert i en liten skål på matbordet är mitt röda grönsakssalt. Den läckra färgen kommer från rödbetorna, hemodlade eller köpta.