Grönkålsjuice

Pressa din grönkål! Ett utomordentligt klyftigt sätt att använda stora mängder gröna blad och fylla glasen med nyttigheter. Dessutom blir det så gott att hela familjen älskar det.

Grönkålsjuice i glaskflaska med randigt sugrör.
Ingredienser
  • en näve grönkålsblad
  • två äpplen eller päron
  • en halv citron
  • en matsked honung

Våren 2019 fick jag börja odla extramycket grönkål då barnen snöat in på denna illgröna dryck. Juice av kål, citron, äpple och honung! Till detta behöver du en råsaftcentrifug, som slungar juicen ur frukt och grönt. Konsistensen blir mer som en smoothie, men utan själva blad- och fruktmassan.

Gör så här:
Dela äpplena i klyftor, de behöver inte skalas eller kärnas ur.
Pressa citronsaften ner i råsaftcentrifugen och starta maskinen.
Lägg i ett äpple, alla bladen och avsluta med ännu ett äpple.
Värm honungen i en mugg i mikron en kort stund så den blir flytande och rör ner den i juicen.

Juicen passar fint med en smörgås till mellanmål efter skolan, mina barn tycker mycket om den. Också god som start på dagen en helg efter morgonens runda i trädgården.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

 

Grönkålsjuice i glaskflaska med randigt sugrör.

2 svar till “Grönkålsjuice”

  1. Katinka skriver:

    Fundering. Man kanske kan använda allt överskott av sallad på samma sätt?

  2. bergstromsmaria2 skriver:

    Bästa förkylningsdrycken dessutom.
    Vi pressar även ingefära, gurka & morot i. Såååå gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *