Sök
Pyttipanna kan vara det allra enklaste att laga. En bra bas av rotsaker i säsong kan kompletteras med tillbehör som lax, kött, ost eller bönor.
Paj med gröna blad blir matig och god med ädelost och nötter. En perfekt rätt som du kan justera efter vad som finns i ditt skafferi. Läs mitt favoritrecept på grönkålspaj här!
Om det finns en enda ultimat maträtt att laga av trädgårdens grönsaker så är det soppa. Variationsmöjligheterna är oändliga! Den här varianten av ängamat fungerar perfekt även på vintern.
Det bästa med dessa rödbetsbiffar är att de kan frysas råa och enkelt tas fram och stekas som ett slags "halvfabrikat".
Husmanskost, javisst! Genom att använda det som är klart att skörda i trädgården får maten olika karaktär beroende på när på året vi äter den. Den här varianten på raggmunk med purjo och jordärtskocka är en storfavorit.
En stor skål med grönsaker i alla regnbågens färger sätter guldkant på vilken måtid som helst. Små knep gör den här sallaten på morot extra lyxig.
Kålpudding är en populär och älskad rätt. Fänkålen lyfter verkligen denna traditionella husman till en ny nivå och blir en fin smakkombination med vitkålen!
Den här lyxiga marmeladen på päron och valnötter är smaksatt med citron, kanel och vanilj. Perfekt på ostbrickan eller varför inte som gå-bort-present?
Must och mos i all ära, men missa inte att göra saft om du får en stor äppelskörd. Saften smakar underbart både kall och varm.
Koka ihop en god marmelad med björnbär! I det här receptet är det citron och vanilj som höjer smaken. Kalasgott med nybakta scones och färskost!
Få användning för squash, pumpa och tomater i en läcker sweet chilisås som står sig länge! Välj själv hur stark och söt chilisåsen ska vara.
Det är enormt lyxigt och gott med läckra grönsakssalter gjorda av egen skörd. Eller från affären såklart! Gör gärna lite extra och passa på att ge bort.