Sök
Goda marmelader är nog trädgårdsskafferiets grädde på moset. Så lyxig varenda macka blir med söt, seg marmelad av egen skörd!
Egen grönkålspesto med pumpakärnor. En riktigt god röra att njuta av året om. Därtill klimatsmart - flera av ingredienserna kan vi odla själva i våra egna trädgårdar.
Tomtegröt med trädgårdens sommarbär från frysen. Superlätt recept som lagar sig själv i ugnen och jättegott!
Jag gravar gärna portionsförpackningar av lax. Det blir lagom stora bitar till lunch eller middag. Med hemodlade kryddor blir det extra gott med gravad lax!.
Läckert godis av bara frukt och honung? Jodå, det funkar faktiskt. Med kryddning av kanel blir det här en av familjens favoriter på julens gottebord.
Som små härliga pajer med extra lyx radar de upp sig i ugnen. Testa det här läckra receptet nu i advent, med kanel och mandelmassa sjunger äpplena av julstämning.
Den här rosmaringravade strömmingen, som mer smakar som inlagd sill, är en spännande smak att ställa på julbordet.
Rödkål är en julbordsklassiker jag inte vill vara utan och hemgjord går snabbt och lätt att tillaga och smakar desto godare. Prova!
En klassiker på julbordet är Janssons frestelse. Det här är vårt familjerecept med mycket ansjovis och salt - en maximalt krämig grätäng.
På julaftonsmorgonen brukar jag baka jag ett doppebröd med smak av anis, fänkål och pomerans. Min familjs bästa julbröd - mumma till skinkspad och kål!
Grönkål är rätt hela vintern och en sallad på färska blad är oslagbart gott. Äpple och senap är en fin smakkombination till den gröna salladen. Läs mer om min grönkålssallad med äpple här nedan!
Mustig, fruktig limpa som är enkel att variera och passar särskilt fint till en god ost. Gör testunden till något att längta efter!