Sök
Att göra müsli själv är en riktig lyckoträff. Variera utifrån vad som finns i skafferiet och lägg till de lyxiga hallonflingorna så blir frukosten en fest.
Pressa din grönkål! Ett utomordentligt klyftigt sätt att använda stora mängder gröna blad och fylla glasen med nyttigheter. Dessutom blir det så gott att hela familjen älskar det.
Så fina och goda brödkakor efter recept från Styrsö. Vid alla högtider på öarna åts de med smör och ost. I min variant har jag äpplen till extra saftiga bröd.
Kålchips är jättegott! En perfekt grej att göra före maten eller som läckert tilltugg. Vi som odlar kan festa till det extra mycket med kålblad i alla möjliga färger och former.
Lycka är att vara självförsörjande på frukt och bär till familjens pannkakssylt. Här är ett enkelt recept på körsbärssylt som går lika bra att göra med såväl färska som frusna körsbär.
Husmanskost när den är som bäst. Klassiska kåldolmar ger fantastiska variationer med blad från egenodlade kål i olika färger och strukturer.
Ljuvlig fisk med smörig potatis och gröna kryddor. Lyxigt gott, men ändå vansinnigt enkelt när hela rätten lagas i ett paket.
Smakerna i den här pajen bär jag med mig från den lilla ön Agistri utanför Aten. En ljuvlig kombination av frasig filodeg, fetaost, spenat och dill som jag tycker mycket om.
När jag gör den här kakan blir det alltid fest. Den smakar ljuvligt gott – både av bär från trädgården och alla familjens fina firarminnen.
En läckert grön pasta på hemodlad spenat - färgglatt på tallriken tillsammans med nyskördat grönt. Barnens favorit!
Pannkakor som vi inte lyckats äta upp på torsdagar blir fin helgmat i ny skepnad. Prova att göra mina crepes fyllda med läcker stuvning på bladgrönt.
Det här är en röra, snarlik guacamole, som vi använder till tacos. Klimatsmart så det visslar om det.