Sök
Egen grönkålspesto med pumpakärnor. En riktigt god röra att njuta av året om. Därtill klimatsmart - flera av ingredienserna kan vi odla själva i våra egna trädgårdar.
Jag gravar gärna portionsförpackningar av lax. Det blir lagom stora bitar till lunch eller middag. Med hemodlade kryddor blir det extra gott med gravad lax!.
Den här rosmaringravade strömmingen, som mer smakar som inlagd sill, är en spännande smak att ställa på julbordet.
Mustig, fruktig limpa som är enkel att variera och passar särskilt fint till en god ost. Gör testunden till något att längta efter!
Kött som bakas långsamt i ugn blir saftigt, gott och fullt av smaker. Prova att göra lammlägg som serveras med vitlöksdoftande sås och jordärtskockor!
Man blir aldrig för stor för marängsviss! Den här blåbärs-svissen är något av det godaste jag smakat men kan så klart varieras efter eget favoritbär. En lättfixad efterrätt för liten och stor som passar både till vardags och till fest.
Paj är riktig supermat för odlare. Jag är extra förtjust i att fylla den med fryst broccoli och majs, och sedan lägga till något alldeles nyskördat. Mums!
Jag växte upp med en fiskaffär i källaren där min mamma Ulla sålde fisk och skaldjur till öborna på Styrsö. Vi åt mycket fisk och gör så fortfarande. Det här är en ljuvlig fisksoppa med lagom mycket grönsaker.
Vi älskar smörgåsmat! Med grönsaker från trädgården blir en macka på surdegsbröd faktiskt en riktig toppenmåltid när tiden eller fantastin saknas.
Hemmalagade fiskbullar slår alla varianter som finns att köpa. Det är enkelt att göra av ekologisk fisk i frysblock och går snabbare än köttbullar eftersom de inte behöver rullas.
Lyxig mat som är enkel att göra. Det är gnocchi, det! Här är en god variant på blandade rotfrukter och mangold som passar att laga under hela året.