Sök
Hirs är ett utmärkt gott sädesslag, fritt från gluten, som är mycket gott att göra en matig sallad på. Jag använder grönsaker i säsong att blanda med.
Här är ett kanontips för dig med en stor skörd av spenat eller andra gröna blad. Mixa och servera som lyxigt färsk pesto till pasta!
Mumsiga smördegsknyten är snabbt ihopfixade och lätta att variera. Det här receptet görs med spenat, men det fungerar också bra med mangold eller bladkål.
Ljummen sallad av betor och halloumi - en superkombination. En lunchfavorit som är lätt att laga och ändra efter vad som råkar finnas från trädgården.
Bladgrönt, lite syra och mättande keso. En enkel kombination som ger riktigt goda smörgåsar de dagar du inte har lust att göra något avancerat.
Otroligt goda scones som är ljuvliga till en god färskost en helgmorgon, toppade med en näve grönt från trädgården. Det blir knappast bättre!
Smarriga röror går inte att få för många av! Ärthummus är mycket användbart och perfekt att göra på de torkade ärtor du har till hands.
Det här är en jättegod tårta som smakar somrigt tack vare mängder av hallon, när den än serveras. Vem som komponerat ihop den? Mitt äldsta barn!
Den här enklare varianten av glace au four går snabbt och lätt att göra. Glass, marängsmet och bär på ett fat är allt som behövs, samt efterrättssugna barn.
Dillkött kan vi äta året om och det gör vi hemskt gärna. Jag gillar att laga det med lamm, från närliggande gårdar, och självklart med säsongens grönsaker.
Här är en enkel och god sallad av kål. Ångkoka de kålblad du har till hands och ge extra smak med örter och stenbitsrom. Passar året om!
Vi äter gärna lamm till grönsakerna hemma hos oss. I det här receptet kombinerar jag lammfärs, bönor och fetaost. RIktigt smarrigt!