Sök
Rabarber och kardemumma är en ljuvlig kombo - här i en barnsligt god kräm som med fördel serveras med gräddmjölk. Perfekt mellanmål!
Vårprimör nummer ett är sparrisen. Mjäll och med en ljuvlig, grön smak. Några enkla medel gör den en delikatess på lunchtallriken.
Sugen på något sötsurt och gott? Gör en curd av rabarber. Passar utmärkt på både ostbrickan, buffén eller som fyllning i din favoritkaka.
Sötsyrlig rabarbersylt går nästan inte att få nog av. I det här receptet höftar jag med sockret och fryser in så att jag slipper oroa mig över hållbarheten.
Ramslökens tid är kort, det gäller att njuta så länge det varar. Ett fint sätt att förlänga njutningen är att göra det här goda saltet.
Det här är en enkel chokladsockerkaka som blir extra saftig och smakrik med juice från grönkål. Dessutom ges ett litet sting på tungan av chilin.
Detta är en omgjord variant av alldeles vanliga chokladbollar. Utan kakao och med smak av hallon eller andra bär från trädgården.
Vårkanten är en perfekt tid för att ge grönsakerna ännu mer plats på tallriken. Skippa pastan eller grynerna och låt de stekta vårprimörerna bli måltidens bas. Mycket läckert!
Ört- eller grönsakssalt är ett fint sätt att ta vara på grönsaker och blast som blir över.
Kan du tänka dig något mer lyxigt än rustikt, saftigt bröd med sparris i? För dig som gillar riktigt bra bröd är det ett måste att testa!
Alldeles vanliga raggmunkar en torsdag är inte fy skam. Fyll dem med potatis och hemodlad gräslök!
De bästa grönsaksrätterna går att variera i oändlighet. Den här rotsaksgrytan är den läckraste jag ätit och kan innehålla vad som helst i rotväg.