Sök
Hemgjord kola med smak av sommarens blåbär från trädgården smakar precis så sött och syrligt som man kan önska sig
Brysselkål är gott året om men den smakar särskilt gott till julskinkan. Prova denna läckra gratäng på julbordet i år!
Kött som bakas långsamt i ugn blir saftigt, gott och fullt av smaker. Prova att göra lammlägg som serveras med vitlöksdoftande sås och jordärtskockor!
Den klassiska jordgubbstårtan med mandelmaräng och en touch av fläder. Given på midsommarbordet och hela sommaren lång.
Man blir aldrig för stor för marängsviss! Den här blåbärs-svissen är något av det godaste jag smakat men kan så klart varieras efter eget favoritbär. En lättfixad efterrätt för liten och stor som passar både till vardags och till fest.
En krämig blomkålsgryta med curry och chili är en lättlagad måltid som lyfter smaklökarna. Blomkålen är basen och utöver den tager man vad man haver uti trädgårdsskafferiet.
Paj är riktig supermat för odlare. Jag är extra förtjust i att fylla den med fryst broccoli och majs, och sedan lägga till något alldeles nyskördat. Mums!
Jag växte upp med en fiskaffär i källaren där min mamma Ulla sålde fisk och skaldjur till öborna på Styrsö. Vi åt mycket fisk och gör så fortfarande. Det här är en ljuvlig fisksoppa med lagom mycket grönsaker.
Vi älskar smörgåsmat! Med grönsaker från trädgården blir en macka på surdegsbröd faktiskt en riktig toppenmåltid när tiden eller fantastin saknas.
Hemmalagade fiskbullar slår alla varianter som finns att köpa. Det är enkelt att göra av ekologisk fisk i frysblock och går snabbare än köttbullar eftersom de inte behöver rullas.
Himmelskt goda hallongrottor - små, spröda och försvinnande goda.