Sök
Ett läckert tillbehör som passar det mesta. Vilken kål som helst blir lite extra intressant med ett sting av vitlök och vin. Mums!
God och snabblagad pak choi i ugn! En delikatess att äta som den är eller som ett läckert tillbehör till kött eller andra grönsaker.
Kål kokt med smör och några nypor salt är en läckerhet du inte vill vara utan! Med en korv av god kvalitet till blir det en fulländad måltid.
Pressa din grönkål! Ett utomordentligt klyftigt sätt att använda stora mängder gröna blad och fylla glasen med nyttigheter. Dessutom blir det så gott att hela familjen älskar det.
Kålchips är jättegott! En perfekt grej att göra före maten eller som läckert tilltugg. Vi som odlar kan festa till det extra mycket med kålblad i alla möjliga färger och former.
Husmanskost när den är som bäst. Klassiska kåldolmar ger fantastiska variationer med blad från egenodlade kål i olika färger och strukturer.
Att få skörda stora, vita blomkålshuvuden från egen trägård - vilken lyx! Smaken är alldeles fantastisk. Gratinerad med ost och senap blir blomkålen en hel måltid på bordet.
Bräserad fänkål är en smakrik rätt och ett mycket gott tillbehör till fiskrätter, gärna med en klick aioli till. Fint att servera såväl till fest som till vardags!
Här är en enkel och god sallad av kål. Ångkoka de kålblad du har till hands och ge extra smak med örter och stenbitsrom. Passar året om!
Kålstuvning - ordet andas inte riktigt den delikatess det är att bryta loss några krispiga blad från egenodlad savoykål och försiktigt värma dem i en redning med precis lagom mängd smör, salt och nymortlad vitpeppar. Jag hoppas du testar ändå!
Surt ska det vara, både för gommen och för våra viktiga bakterier i kroppen. Prova att göra egen surkål, det är både enkelt, gott och ger riktig supermat.
Stekt ris är en smart rätt som passar utmärkt till den tidiga sommarens läckra grönsaker. Välj dina egna favoritkombinationer eller ta mina!