Sök
Den här vackra ostkakan är bakad med squash. En småländsk klassiker som är uppskattad av många.
Det här är ett härligt vardagsbröd att baka ofta. Med riven pumpa i degen kommer de stora frukterna till användning och ger fin smak.
Jag bakar ofta och gärna mina tomater i ugn. Det är helt makalöst enkelt oavsett om skörden kommer från växthuset eller frysen.
Hemtorkat istället för soltorkat. Hemma i det egna köket fixar du lätt dina egna "soltorkade" tomater i ugnen. Så mycket godare!
Visst ser de läckra ut, mina fyllda tomater? Som små drottningkronor på en tallrik. Det krämiga riset med säsongens grönsaker gömmer sig som en smakskatt där inne också.
Alldeles söta, solvarma tomater är som godis. Försvinnande läckra! Ät dem gärna med vitlök och chili till en enkel pasta.
Squashbiffar är förträfflig mat till lunch eller lätt middag. Enkelt att göra med nyskördad squash - ofta.
Smarrig köttfärssås för dig som har gott om tomater - och lite tid att låta grytan puttra på spisen eller i slowcookern för extra fin smak.
Att använda rotsaker till grönsakssalt är ett fint sätt att bevara smaken och få användning för grönsaker som börjar se lite slitna ut. Rotsaker har utmärkt smak och ger ett salt som är lika gott till grönsaker som i matlagningen.
Jag gillar att experimentera fram nya brödrecept fullt med smaker från mitt eget trädgårdsskafferi. Tomat och kummin blev en lyckad kombo!
Det är himla läckert att ställa fram en grön ketchupflaska till pastan vill jag lova. Här är mitt recept, en smidig variant där du slipper skala tomaterna.
Förr eller senare finns det för mycket squash i landen. Och i köket. Prova att fritera chips! Det här älskar mina barn, alla fyra. Och ja, vi vuxna tycker det är mer än gott vi med.