Sök
Husmanskost när den är som bäst. Klassiska kåldolmar ger fantastiska variationer med blad från egenodlade kål i olika färger och strukturer.
Gör en matig sallad med allt vinterträdgården har att erbjuda! Genom att lägga de ugnsbakade grönsakerna i marinad får de extra mycket smak.
Av alla mumsiga recept med äpplen är nog detta favoriten. Äppelsmör som min farmor Elise brukade laga – ett syrligt och friskt, fast mos. Ljuvligt gott!
Ljuvlig fisk med smörig potatis och gröna kryddor. Lyxigt gott, men ändå vansinnigt enkelt när hela rätten lagas i ett paket.
Smakerna i den här pajen bär jag med mig från den lilla ön Agistri utanför Aten. En ljuvlig kombination av frasig filodeg, fetaost, spenat och dill som jag tycker mycket om.
Pannkakor som vi inte lyckats äta upp på torsdagar blir fin helgmat i ny skepnad. Prova att göra mina crepes fyllda med läcker stuvning på bladgrönt.
Soppa på jordärtskocka är en smaksensation som du inte får missa under våren. Här är en mixad variant med grädde och vitlök. Mums!
Den här pastarätten är stående på vår meny. Och det borde den vara hos fler, inte minst odlande barnfamiljer! Ädelost och spenat är en extra läcker kombo.
Glögg är inte bara dryck för julen. Vi njuter varm saftglögg både ute och inne under vintern. Det är extra lyxigt att göra glögg av hemkokt saft.
Med blåbär från trädgården eller skogen och hemgjort blåbärspulver blir de här bollarna en succé på fikabordet.
Supergoda och saftiga blåbärsmuffins som kan lysa upp vilken mulen dag som helst. Det här enkla receptet kan varieras efter smak och säsong.
Märgärter är en så användbar grönsak och verkligen lättodlad. Den här röran är god som pålägg, dipp eller smaksättare i sallader.