Sök
Bär och kardemumma smakar otroligt gott tillsammans. Den här kakan vispar jag gärna ihop och bjuder barnen på en eftermiddag när vi ska fira stort eller smått.
Har du testat att göra egna chips? Gör det. Det blir troligtvis familjens favorit - och tre resor nyttigare än de som står i butikens chipshylla.
Här är ett fint tips på vintriga bönor - direkt från frysen ner i pannan. Kanske det godaste sättet att använda brytbönor/haricot verts på.
Jag gillar att experimentera fram nya brödrecept fullt med smaker från mitt eget trädgårdsskafferi. Tomat och kummin blev en lyckad kombo!
Att baka med saffran – kan det bli mer adventsstämning? När kökets fylls av dofter från min mammas saffranskaka vet alla barn att snart är det jul.
Jag älskar att använda rödbeta i matlagningen! Få grönsaker eller ens frukter bjuder på samma livliga färg. Här är en röra som passar till det mesta och lyser upp varenda måltid.
En otroligt god dessert både för barn och vuxna. Mitt bästa tips när du vill bjuda någon på nya och oväntade smakkombinationer.
Grytor är så otroligt fin mat när ingredienserna är bra kött från gårdar i närheten och säsongens grönsaker. Här en en favoritvariant med lammkött och tomater.
Det här mellanmålet slår alla andra och är det godaste vi vet. Med gott samvete äter vi ganska ofta - den här varianten innehåller minimalt med socker.
Den gratinerade rotsellerin påminner mig om fina, goda barndomsminnen. Och vi håller tradtitionen vid liv – även vår tvååring älskar det här receptet!
En vardagsrätt som så många andra blir kittlande god med hemlagat grönt. Egna tomater och den godaste hemodlade potatisen ger denna korvstroganoff det lilla extra.
Surt ska det vara, både för gommen och för våra viktiga bakterier i kroppen. Prova att göra egen surkål, det är både enkelt, gott och ger riktig supermat.