30. januari 2018

Stekta brytbönor med parmesan och citron

Här är ett fint tips på vintriga bönor - direkt från frysen ner i pannan. Kanske det godaste sättet att använda brytbönor/haricot verts på.

Stekta brytbönor med parmesan och citron
Ingredienser
  • frysta brytbönor
  • olivolja
  • citron
  • parmesanost
  • salt
  • peppar

På vintern har vi ett stort förråd av frysta brytbönor från sommaren. De används ofta i matlagningen och är perfekt tillbehör till middag och lunch. Bönorna blir väldigt goda när de åker ner i stekpannan utan att ha tinats först. Lite parmesan och citron på toppen blir fint sällskap till mina stekta brytbönor.

Gör så här:
Värm en stekpanna med olivolja och lägg i önskad mängd frysta brytbönor.
Fräs tills bönorna fått lite stekyta.
Strössla över citronskal (ej citronsaft, det kan missfärga bönorna), salt och peppar och rör om.
Hyvla en god parmesanost över bönorna innan servering.

Stekta brytbönor är ett gott tillbehör till en snabb lunch, till exempel äggröra, omelett, rester av köttfärsbiff, fiskbullar, gratäng eller annat. Bönorna i sig innehåller fina proteiner och passar därför extra bra som tillbehör till en vegetarisk måltid.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *