Sök
Ängamat är en mild och fin soppa baserad på grönsaker. Smakerna är enkla men goda då du använder det som är bäst just nu i trädgården.
Soppa är grönsaksodlarens bästa vän i köket. I den här vårvarianten petar jag ner både sparris och spenat - myckt gott tillsammans!
En fräsch paj av vårens godaste primörer och getost. God att äta som den är eller som ett lyxigt tillbehör till middag eller på buffébordet.
Kål kokt med smör och några nypor salt är en läckerhet du inte vill vara utan! Med en korv av god kvalitet till blir det en fulländad måltid.
Husmanskost när den är som bäst. Klassiska kåldolmar ger fantastiska variationer med blad från egenodlade kål i olika färger och strukturer.
Gör en matig sallad med allt vinterträdgården har att erbjuda! Genom att lägga de ugnsbakade grönsakerna i marinad får de extra mycket smak.
Att få skörda stora, vita blomkålshuvuden från egen trägård - vilken lyx! Smaken är alldeles fantastisk. Gratinerad med ost och senap blir blomkålen en hel måltid på bordet.
Visst ser de läckra ut, mina fyllda tomater? Som små drottningkronor på en tallrik. Det krämiga riset med säsongens grönsaker gömmer sig som en smakskatt där inne också.
Ljuvlig fisk med smörig potatis och gröna kryddor. Lyxigt gott, men ändå vansinnigt enkelt när hela rätten lagas i ett paket.
Smakerna i den här pajen bär jag med mig från den lilla ön Agistri utanför Aten. En ljuvlig kombination av frasig filodeg, fetaost, spenat och dill som jag tycker mycket om.
En läckert grön pasta på hemodlad spenat - färgglatt på tallriken tillsammans med nyskördat grönt. Barnens favorit!
Pannkakor som vi inte lyckats äta upp på torsdagar blir fin helgmat i ny skepnad. Prova att göra mina crepes fyllda med läcker stuvning på bladgrönt.