Sök
Gräslök har finfin smak som passar bra i olika pastasåser. Den förtjänar mer än att klippas över gräddfil till sillen! Här är en rätt som vår familj älskar.
Saras godaste skagensallad! En klassiker som tar sin plats på matbordet året om.
Jag gravar gärna portionsförpackningar av lax. Det blir lagom stora bitar till lunch eller middag. Med hemodlade kryddor blir det extra gott med gravad lax!.
Den här rosmaringravade strömmingen, som mer smakar som inlagd sill, är en spännande smak att ställa på julbordet.
En klassiker på julbordet är Janssons frestelse. Det här är vårt familjerecept med mycket ansjovis och salt - en maximalt krämig grätäng.
Jag växte upp med en fiskaffär i källaren där min mamma Ulla sålde fisk och skaldjur till öborna på Styrsö. Vi åt mycket fisk och gör så fortfarande. Det här är en ljuvlig fisksoppa med lagom mycket grönsaker.
Hemmalagade fiskbullar slår alla varianter som finns att köpa. Det är enkelt att göra av ekologisk fisk i frysblock och går snabbare än köttbullar eftersom de inte behöver rullas.
Här är ett av mina absoluta favoritrecept. Lyxig fiskgratäng med gott mos från trädgårdens rotsaker!
Gröna blad är gott till mycket. Här är en enkel men läcker grönsaksbädd där pricken över i är toppingen med smörstekta pilgrimsmusslor.
Ljuvlig fisk med smörig potatis och gröna kryddor. Lyxigt gott, men ändå vansinnigt enkelt när hela rätten lagas i ett paket.
Låt gräslök och rapsolja sätta smak på sillfiléerna när det är fest. Här visar jag ett enkelt recept som ger matjessillen det där lilla extra.