Sök
Soppa är grönsaksodlarens bästa vän i köket. I den här vårvarianten petar jag ner både sparris och spenat - myckt gott tillsammans!
God och snabblagad pak choi i ugn! En delikatess att äta som den är eller som ett läckert tillbehör till kött eller andra grönsaker.
Ibland drunknar den glada odlaren i färsk spenat. Ett supertips är att göra gräddstuvad spenat, ett gott tillbehör som passar till mycket.
Kålchips är jättegott! En perfekt grej att göra före maten eller som läckert tilltugg. Vi som odlar kan festa till det extra mycket med kålblad i alla möjliga färger och former.
Smakerna i den här pajen bär jag med mig från den lilla ön Agistri utanför Aten. En ljuvlig kombination av frasig filodeg, fetaost, spenat och dill som jag tycker mycket om.
En läckert grön pasta på hemodlad spenat - färgglatt på tallriken tillsammans med nyskördat grönt. Barnens favorit!
Pannkakor som vi inte lyckats äta upp på torsdagar blir fin helgmat i ny skepnad. Prova att göra mina crepes fyllda med läcker stuvning på bladgrönt.
Det här är en röra, snarlik guacamole, som vi använder till tacos. Klimatsmart så det visslar om det.
Den här pastarätten är stående på vår meny. Och det borde den vara hos fler, inte minst odlande barnfamiljer! Ädelost och spenat är en extra läcker kombo.
Här är ett kanontips för dig med en stor skörd av spenat eller andra gröna blad. Mixa och servera som lyxigt färsk pesto till pasta!
Mumsiga smördegsknyten är snabbt ihopfixade och lätta att variera. Det här receptet görs med spenat, men det fungerar också bra med mangold eller bladkål.
Bladgrönt, lite syra och mättande keso. En enkel kombination som ger riktigt goda smörgåsar de dagar du inte har lust att göra något avancerat.