Sök
Ända sedan jag själv upptäckte vintersallat för ett gäng år sedan har jag glatt mig åt att också sommaren har ett slut, för att lämna plats till nya äventyr i trädgården. Nu är det dags att bit för bit fylla landen med vintersallat som ska skördas så sent som nästa vår.
Pak choi hör till mina verkliga favoriter att så för sensommar- och höstskörd. De fina och snabbväxande kålplantorna blir som en brygga mellan sommarens alla spröda bladgrönsaker och vinterns kraftigare och tåligare dito. Idag sår vi pak choi tillsammans.
Nu är det äntligen dags för sommarens smaker att leta sig in i köket. Fler sorters grönsaker ger efterlängtad mat med stor variation. Och allt är så gott!
De asiatiska kålsorterna har sin storhetstid under hösten i vårt klimat. Då växer de otroligt fint. Men, regeln lyder att vi måste så för att kunna skörda och idag sår vi därför den broccolilikanande Kailaan tillsammans.
Idag sår vi en av mina favoritsorter av sommarmorötterna. Platser på friland som blir lediga mitt i sommaren är perfekt att fylla upp med rejäl sådd!
Det finns en mängd olika sorters grönkål, men den här låga, frodiga sorten är en favorit. Nu sår vi mer av den för att ha stora och små plantor att skörda av i höst och vinter.
Färska små sockerärter är gott att äta långt in på hösten. Idag gör vi en till sådd för att se till att vi har nytt att skörda av senare.
I månadens medlemsvideo Sara säger lyfter jag aktuella teman och berättar vad jag tänker på och gör precis just nu. Det som rör sig i min skalle nu är hur vi ser på gödsel på flaska och andra konstgjorda preparat som ska hjälpa oss att maxa odling och skörd. Vad är det vi vill uppnå och till vilket pris?
Rubinröda blad är en fröjd i höstodlingen. Vackra, goda blad förgyller både måltider och strosandet i trädgården. Idag sår vi en målla!
Det här är en av mina favoritsorter av bladkål. God och vacker och växer ganska snabbt! Sibirisk bladraps är vår grönsak för dag 14 i såkalendern.
Det här är en chansning. Ofta går det bra att så en rädisa som tar lite längre tid på sig att utvecklas, men när vi gör dagens sådd ska vi också ha med oss att den kan behöva upprepas om det inte blir bra. Vågar du?
Vi sår sallat flera gånger den här månaden, några frön av varje sort. Det är för att vi ska ha flera olika sorter att skörda av senare under säsongen. Idag sår vi den fina 'Lollo Bionda'.