Veckans mat med egenodlade grönsaker 26
Hösten är märkbar och sätter sina spår både i köksträdgården och i vår matplanering. Här är veckans matlista.
Nu blev det ett glapp ändå i matlistorna. Jag har kommit ihåg att anteckna varenda liten lista, men den för vecka 25 hann åka i vedspisen innan den blev förevigad. Synd.
Just nu har vi mycket kål. Särskilt rödkål passar fint till höstiga sallader, tunt strimlade med lite frukt och nötter i. Jättegott. Så här har vi planerat vår middagsmat för vecka 26 i vår gröna utmaning.
Söndag: Stekt ris med blandade bönor, grönsaker och ägg. Sallad.
Måndag: Fisksoppa med tomat, kålrot och selleriblast. Nybakt bröd med ost och grönsaker.
Tisdag: Potatismos, lammfärsbiffar, tsatsiki, kålsallad och morötter.
Onsdag: Grön sås med pasta och grönsaker.
Torsdag: Pannkakor med bär och grädde.
Fredag: Ugnsstekt torsk med persilje- och vitvinssås, stekt palsternacka, grön sallad och riven morot.
Lördag: Lammgryta med pressad potatis, tomatsallad, grönsallad, morot.
/Sara Bäckmo
30. oktober 2015