Sök
Overkligt goda vegobiffar! Perfekt snabbmat på hemodlad grönt.
Hemodlad pak choi kan stekas blad för blad eller delade i små huvuden. Ät som tillbehör eller vid en lunch tillsammans med annat grönt.
Rödkål är en julbordsklassiker jag inte vill vara utan och hemgjord går snabbt och lätt att tillaga och smakar desto godare. Prova!
Grönkål är rätt hela vintern och en sallad på färska blad är oslagbart gott. Äpple och senap är en fin smakkombination till den gröna salladen. Läs mer om min grönkålssallad med äpple här nedan!
Brysselkål är gott året om men den smakar särskilt gott till julskinkan. Prova denna läckra gratäng på julbordet i år!
Klassisk kålpudding är en favorit i den svenska husmanskosten. Servera med rårörda lingon och inlagd gurka - kalasgott helt enkelt!
Det här är en enkel chokladsockerkaka som blir extra saftig och smakrik med juice från grönkål. Dessutom ges ett litet sting på tungan av chilin.
Vårkanten är en perfekt tid för att ge grönsakerna ännu mer plats på tallriken. Skippa pastan eller grynerna och låt de stekta vårprimörerna bli måltidens bas. Mycket läckert!
Paj med gröna blad blir matig och god med ädelost och nötter. En perfekt rätt som du kan justera efter vad som finns i ditt skafferi. Läs mitt favoritrecept på grönkålspaj här!
Kålpudding är en populär och älskad rätt. Fänkålen lyfter verkligen denna traditionella husman till en ny nivå och blir en fin smakkombination med vitkålen!
Ibland vill man göra det där lilla extra. Som i den här läckra pajen med tomat och svartkål, där hemmagjord aubergineröra blir pricken över i:et.
Använd olika kålblad för att få till den här syrliga varianten av coleslaw med mycket smak. Variera med de sorter som finns till hands under året.