10. juni 2019

Världens godaste coleslaw

Använd olika kålblad för att få till den här syrliga varianten av coleslaw med mycket smak. Variera med de sorter som finns till hands under året.

En person i vita kläder håller en skål i stenkeramik, fylld med coleslaw i grönt och rött.
Ingredienser
  • kålblad, av till exempel rödkål, grönkål eller spetskål
  • äpple
  • matlagningsyoghurt
  • vinäger
  • salt
  • peppar
  • socker

Kålsallad är läckert. Min variant av coleslaw görs på massor av olika kål eftersom jag odlar så många sorter. Resten beror på vad som finns hemma, så salladen ändrar karaktär under året. Så blir maten intressant!

Jag gillar att göra coleslawen på rödkål, men på vintern passar grönkål lika bra. Sommarens blomkål eller vårens första spetskål likaså.

Gör så här:
Strimla valfri kål för hand eller med mandolin.
Blanda med rivet äpple, en klick matlagningsyoghurt och några droppar vinäger.
Krydda med salt, peppar och en pytteliten nypa socker.

I mitt tycke är salladen bäst färsk, så gör små omgångar och ät upp direkt. Ät den gärna med kalla köttbullar eller till hemmagjorda hamburgare.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *