Sök
Torkade tomater är goda att marinera i olja. Gott på smörgås, i sallad, på pizza och som ingrediens i och på all möjlig mat. Så här gör du.
Skillnadens insaltade tomater är gott på smörgås och som tillbehör till maten. Som färska - fast salta - fast med bättre hållbarhet.
Gör dina egna bönor i tomatsås och skippa konserverna. Använd köpta torkade bönor och tomat från grönsaksdisken - eller odla och laga från grunden av egna råvaror.
En krämig blomkålsgryta med curry och chili är en lättlagad måltid som lyfter smaklökarna. Blomkålen är basen och utöver den tager man vad man haver uti trädgårdsskafferiet.
Jag älskar att laga våra vanliga rätter och fylla dem med säsongens grönsaker. Det ger en fantastisk palett av smaker som skiftar under året. Squash sätter fin knorr på min köttfärssås under sommaren.
Ört- eller grönsakssalt är ett fint sätt att ta vara på grönsaker och blast som blir över.
Få användning för squash, pumpa och tomater i en läcker sweet chilisås som står sig länge! Välj själv hur stark och söt chilisåsen ska vara.
Med grädde och passerade tomater får du en ljuvligt len soppa. Försvinnande god! Med egna tomater smakar det lite sommar när du än äter den.
Ibland vill man göra det där lilla extra. Som i den här läckra pajen med tomat och svartkål, där hemmagjord aubergineröra blir pricken över i:et.
Testa ett superenkelt recept på inlagd gurka, även kallad ättiksgurka eller västeråsgurka.
Hemlagad pizza är den bästa. Och vet du vad? Grönsakerna vi odlar hemma är det godaste att toppa pizzan med!
Den här röran får härlig konsistens av mjukbakad squash och läcker smak av paprika, lök och chili.