Sök
Här är ett av mina absoluta favoritrecept. Lyxig fiskgratäng med gott mos från trädgårdens rotsaker!
Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.
En god och lättlagad vegetarisk rätt av rödbetor, purjolök och vitlök kryddad med timjan, citron och chili. Smaskigt för både öga och gom!
Årets första äppelpaj görs på Transparente Blanche från min barndoms trädgård på Styrsö. Gärna med en klick hemgjord vaniljsås till!
Blåbär är ett superbär på många sätt. Gott, nyttigt och en fullträff i bakverk. Prova att baka den här goda blåbärskakan med vallmo och citron.
Jag älskar att laga våra vanliga rätter och fylla dem med säsongens grönsaker. Det ger en fantastisk palett av smaker som skiftar under året. Squash sätter fin knorr på min köttfärssås under sommaren.
Det kan vara så att fläderglass är det godaste du kan göra av din fläderblomssaft! Servera gärna med säsongens bär - himmelskt gott!
Sommaren på flaska! Ett recept på fläderblomssaft utan konserveringsmedel. Servera den iskall med en citronskiva eller varför inte en kvist citronmeliss? Godare än så här blir det inte.
Sallat smakar fantastiskt gott uppvärmd. Stek din favoritsort lätt och förbered dig på nya smaksensationer. Den som bara äter sallat kall har missat något!
Klassisk kålpudding är en favorit i den svenska husmanskosten. Servera med rårörda lingon och inlagd gurka - kalasgott helt enkelt!
Sommar i ett glas. Det är saft från trädgården det! I det här receptet används bladen från vinbärsbusken tillsammans med syrlig citron.
Rabarber och kardemumma är en ljuvlig kombo - här i en barnsligt god kräm som med fördel serveras med gräddmjölk. Perfekt mellanmål!