Sök
När du vill hålla matlagningen enkel och god, gör en köttfärslimpa! Här får du massor av fina smaker i en rätt som många gillar.
Testa att använda palsternacka istället för potatis! Den här enkla purén passar att äta precis som den är, eller lyxa till genom att gratinera som fina bullar.
Bär och kardemumma smakar otroligt gott tillsammans. Den här kakan vispar jag gärna ihop och bjuder barnen på en eftermiddag när vi ska fira stort eller smått.
Har du testat att göra egna chips? Gör det. Det blir troligtvis familjens favorit - och tre resor nyttigare än de som står i butikens chipshylla.
Jag gillar att experimentera fram nya brödrecept fullt med smaker från mitt eget trädgårdsskafferi. Tomat och kummin blev en lyckad kombo!
Grytor är så otroligt fin mat när ingredienserna är bra kött från gårdar i närheten och säsongens grönsaker. Här en en favoritvariant med lammkött och tomater.
Det här mellanmålet slår alla andra och är det godaste vi vet. Med gott samvete äter vi ganska ofta - den här varianten innehåller minimalt med socker.
En vardagsrätt som så många andra blir kittlande god med hemlagat grönt. Egna tomater och den godaste hemodlade potatisen ger denna korvstroganoff det lilla extra.
Surt ska det vara, både för gommen och för våra viktiga bakterier i kroppen. Prova att göra egen surkål, det är både enkelt, gott och ger riktig supermat.
Förr eller senare finns det för mycket squash i landen. Och i köket. Prova att fritera chips! Det här älskar mina barn, alla fyra. Och ja, vi vuxna tycker det är mer än gott vi med.
Mitt allra bästa nypontips är att göra egen sherry. Det blir en fantastisk läcker smak och du kommer kunna ha den länge – varje år den lagras smakar den bara bättre.
Det är fint och gott att kunna ge sig själv och sin familj sylt som innehåller riktiga råvaror från egen trädgård, utan en massa tillsatser, transporter och utfyllnad. Här är min goda plommonsylt – som du gör utan att behöva kärna ur.