Sök
Gör din egen pesto att njuta av året om. Om du lyckas odla tillräckligt med basilika det vill säga! Min variant är på klimatsmarta solrosfrön.
Byt ut pasta, ris och potatis till måltiderna och använd grönsaker i säsong istället. Mangold passar otroligt till all slags mat.
Smarrig köttfärssås för dig som har gott om tomater - och lite tid att låta grytan puttra på spisen eller i slowcookern för extra fin smak.
Vad härligt det är att äta egen potatis under vintern! Gammelpotatisen blir toppenfin att stuva och äta tillsammans med gravad lax.
Det är roligt att göra röror med rödbetor - de får alltid så fantastisk färg! Dessutom smakar det gott, mustigt och i det här receptet även syrligt av äpple.
Mixa ihop en fräsch och superenkel slushie på sallat och juice! En smarrig vitaminboost och ett fiffigt sätt att få i barnen gröna blad.
Testa en spännande marmelad med plommon! I det här receptet står konjak och mandel för kryddningen. Jättegott på ostbrickan eller fint som gåbortpresent.
Hoppas du äter upp blasten på dina rödbetor! Testa läckra, gröna glutenfria pannkakor som innehåller just rödbetsblast.
Gråärt är en fantastisk ärt som trivs utmärkt i vårt nordiska klimat. Här är ett mycket användbart recept på vegetariska biffar som du gör med just gråärt.
Här är ett smart sätt att använda kryddor och lökväxter som är skördeklara. Använd dem i vardagslyxig fiskfärs och tillaga enkelt i form!
När jag växte upp sålde min mamma Ulla fisk och skaldjur till öborna på Styrsö från en fiskaffär i källaren. All möjlig sorters fisk är fortfarande favoritmat och det här receptet på fiskburgare från grunden är ett av de bästa.
Med en hemmakokt grönsaksbuljong kan du alltid laga mat med fantastiska smaker. Ett smart sätt att använda grönsaksrester och sådant du fått för mycket av i årets odling.