Stäng menyn

Veckans mat med egenodlade grönsaker 15

All sallad är uppäten, ny på tillväxt. Det är bra för vi behöver en salladspaus. Nu är det bara att välja och vraka mellan allt som är skördeklart.

Nu är listan över möjliga grönsaker att välja till måltiderna så lång att det är svårt att ens komma på allt. Blomkål, majrova, lite tomater, rotsaker och läckra blad som inte är sallat. Mitt i all glädjeyra över goda råvaror gäller det att komma ihåg att fylla bäddar både på friland och i tunnelväxthus med nya sådder för att ha ett lika fint utbud senare i höst, när nu tusan det ska hinnas med.

Vi har passerat halvvägs genom vår gröna utmaning nu. 3,5 månader har gått sedan vi slutade köpa grönsaker. Vi har inte tröttnat än. Peppade av allt som finns att skörda förstås och de pengar vi sparat på vägen.

Här är veckans matsedel för vår femtonde vecka i den gröna utmaningen:

Lördag: Pasta med grönsaker från trädgården, kålsallad
Söndag: Soppa med palsternacka, potatis och bondbönor, bröd.
Måndag: Smörgåsmiddag med ägg och tårta (Saras födelsedagsmiddag).
Tisdag: Paj med köttfärs och broccoli, grönsaker.
Onsdag: Rotsaker och korv i ugn, yoghurtsås och grönsaker.
Torsdag: Pannkakor, bär, grädde
Fredag: Stekt makrill, kokt potatis och Bodos (min pappas) dillsås

Under kategorin Skillnadens mat finns ett helt gäng recept från veckorna som gått och alla matsedlar från maj och framåt finns här.
/Sara Bäckmo

11. augusti 2015