Stäng menyn

Bekämpa mördarsniglar - med sax och Ferramol

Ett enkelt och användbart tips till dig som kombinerar sax och pellets för att bekämpa mördarsniglar i trädgården.

Sara med snigelsaxen

 

Det här knepet fick jag av en odlarvän när jag för några års sedan upptäckte de första mördarsniglarna i min trädgård. Att klippa sniglar med snigelgift/Ferramol på saxen är ett smidigt sätt att sprida lagom med snigelgift i trädgården - där det gör nytta.

Jag har snigelpellets (Ferramol) i en liten burk och en sax nerstucken i burken. När jag går min snigelrunda doppar jag saxen i de blå kornen efter varje klippning eller så. I snigelslemmet på saxen fastnar nya blå korn som sedan förs över till nästa snigel jag klipper. På så vis landar en liten mängd pellets på varje död snigel, som i sin tur lockar till sig nya sniglar som då förhoppningsvis äter av medlet och dör. På det här sättet klipper jag och strör ut pellets på en och samma gång, vilket är väldigt smidigt.

 

Läs mer: Bekämpa mördarsniglar i stor trädgård

 

Ferramol är ett pellets som strös ut på marken. Här klipper jag sniglar och doppar saxen i pellets mellan varje snigel, för att sprida kornen på de döda sniglarna.

 

I min burk finns numera också en liten sked. Om ett område är särskilt angripet eller om jag hittar en ny plats som verkar vara extra populär hos sniglarna kan jag lätt strö ut pellets med skeden också.

Fiffigt va!

Tipset fick jag av Anette Nilsson på Boäng som använder metode i sina fina odlingar.

Läs fler inlägg om mördarsniglar i min trädgård:

Karins täckodlade paradis - med mördarsniglar
Nematoder mot mördarsniglar
Så täckodlar du trots mördarsniglar

 

/Sara Bäckmo

 

 

11. juli 2016