Sök
Nu rullar melonerna in! Följ med på vårens och sommarens spännande trädgårdsutmaning och lär dig odla dina egna meloner. Idag startar vi en gemensam utmaning som förhoppningsvis leder fram till en somrig melonskörd.
När gror egentligen grönsakerna bäst, vid vilken temperatur? Det här med groningstemperatur är ett komplicerat område, som dessbättre kan förenklas rejält.
Om du vill ha en maffig plantering i grönsakslandet ska du absolut satsa på kronärtskocka. Den ger ett spännande uttryck till odlingen och otroligt god skörd. Här är mina bästa tips.
Att råka ut för tidsbrist hör till, men är inte så kul alla gånger. Just nu har jag råkat ut för massiv tidsbrist och har gjort en särskild översyn av trädgårdsarbetet för att känna mig något sånär i fas trots allt.
Kålutmaningen 2019 blev inget annat än en hejdundrande succé. Vilken kål ni har odlat! Här visar jag resultatet i bilder och video.
De flesta har pyttesmå kålplantor på g till utomhusodling, men vi som gör Skillnadens kålutmaning kan stoltsera med i princip skördeklara plantor. Åtminstonde vissa. Häng med och se hur det går för kålen!
Hurra för alla fina kålbilder som jag fått från er medlemmar den senste tiden. Kålutmaningen är ett jätteroligt projekt att följa och jag tror att många av er som är med kommer att få riktigt fin skörd. Här är en uppdatering från min kål och ett gäng berättelser från era odlingar.
Att starta våren med en vackert rubinröd och sammetslen bladgrönsak direkt från landen är ljuvligt som kontrast till allt det gröna i april och maj. Odla målla tillsammans med mig i vår! Här får du massor av tips inför sådden.
Vill du odla finfin kål tillsammans med mig och andra medlemmar på sarabackmo.se för skörd redan i vår? Haka på vår gemensamma utmaning här!
Till odling i kallt klimat finns det några riktigt häftiga bladgrönsaker att satsa på. Vinterportulak är en av dem. Det är en fenomenalt köldtålig växt, som dessutom växer mitt i vintern. I min trädgård är den ett måste i vinterodlingen.
Med gott om lök i köket känner jag mig rik som ett troll. Smakerna som plöjs ner i maten, från både blast, lök, knoppar och blommor, är så läckra!