Stäng menyn

Veckans mat med egenodlade grönsaker 17

Här är veckans middagsplanering, baserad på grönsakerna som finns att skörda i köksträdgården.

Vår drivkraft när det gäller att experimentera med köksträdgården som ska ge oss alla grönsaker under perioden maj-december är i första hand inte att spara pengar. Det var förra året som vi började märka att summorna på månadsfakturorna från vår matbutik minskade markant. När vi räknade närmare på saken visade det sig att månadskostnaderna för mat halveras under de tider vi äter som mest från trädgården. En positiv bisak förstås.

Och nu när jag ser på våra middagsplaneringar är jag inte förvånad. Det skulle kosta mycket att köpa ingredienser till den här matveckan, extra mycket pengar när alla varor är ekologiska.

Här är vår middagsmat den här veckan. Till lunch äter vi rester eller äggröra/omelett och grönsaker, vilket är i princip utan kostnad eftersom vi också har egna höns.

(Uppdatering: Inga höns kvar i trädgården 2017)

 

Lördag: Korv och makaroner, broccoli och blandade grönsaker.
Söndag: Kåldolmar, grönsaker.
Måndag: Rotsakssoppa med räkor i vitlök, knäckebröd och ost. 
Tisdag: Vegetarisk pyttipanna, kålsallad, blandade grönsaker.
Onsdag: Gratinerad kål med korv, grönsallad.
Torsdag: Pannkakor med grädde och bär.

Det är en kort vecka att planera. Vi lyxar till det med att äta middagar på annan plats resten av veckan. Underbart!
/Sara Bäckmo

26. augusti 2015