Stäng menyn

Torpets gråärtsbiffar

Gråärt är en fantastisk ärt som trivs utmärkt i vårt nordiska klimat. Här är ett mycket användbart recept på vegetariska biffar som du gör med just gråärt.

En tallrik med fina biffar av gråärt.
Ingredienser
  • 50 g finhackad och stekt lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk grönpeppar
  • 3/4 dl ströbröd
  • 100g (ca 1,5dl) grovt hackade kokta gråärtor (om de är torkade behöver de även blötläggas innan kokning)

Det här receptet är ett läsarbidrag från Tina Frödin. Hon skriver "Ärtorna odlar du själv såklart!" och så gissar jag att det blir för de allra flesta. Gråärt är en toppenärt som inte är så vanlig i affärerna, men som borde vara det i våra trädgårdsland. Då är det perfekt att ha sådana här recept till hands. Tack Tina!

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser utom ströbröd och ärtorna, dessa rörs ner sist.
Forma 8 biffar för hand och stek väl.

Använd som burgare i bröd eller till potatismos eller vad man än gillar.

 

Recept: Tina Frödin
Foto: Maria Fors Östberg

 

En tallrik med fina biffar av gråärt.