Stäng menyn

Ramslöksolja

Ramslök är en härlig vårprimör som sätter bra knorr på maten. Genom att göra en olja med ramslök i går det att använda bladen till smaksättning i mycket! Extra fint är att receptet är tokenkelt.

En flaska ramslöksolja vid en fin planta.
Ingredienser
  • färsk ramslök
  • kallpressad rapsolja
  • salt

Det här är en variant av örtolja som kan användas för alla trädgårdens kryddor och örter. Det är ett mycket fint sätt att ta tillvara på smaker och variera sallader och matlagning under säsongen. Ramslök är riktigt läckert att ha som smaksättning.

Proportionerna till oljan är inte så viktiga. Prova dig fram till hur du vill ha det!

Gör så här:
Lägg ramslöksblad och lite salt i en skål och ringla över någon deciliter olja till en början.
Finfördela bladen i oljan med en mixerstav.
Späd med mer olja till en konsistens du gillar.

Använd gärna oljan färsk, eller frys den i mindre förpackningar som tas fram vid behov.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

 

En flaska ramslöksolja vid en fin planta.