Stäng menyn

Rabarberkräm med smak av kardemumma

Rabarber och kardemumma är en ljuvlig kombo - här i en barnsligt god kräm som med fördel serveras med gräddmjölk. Perfekt mellanmål!

Rabarberkräm med mjölkgrädde dekorerad med en vitsippa i en grön skål
Ingredienser
  • 1 kg rabarber
  • 3 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 2-3 msk potatismjöl
  • kardemumma efter smak

Nykokt ljummen rabarberkräm serverad med gräddmjölk påminner så mycket om barndomens mellanmål. Rabarber och kardemumma är en ljuvligt god kombination, och allra godast blir det om du mortlar hela kardemummakorn. Krämen blir vackert rosafärgad om du låter skalet vara kvar.

Gör så här:
Skölj rabarbern och skär den i tunna slantar.
Koka upp vatten och socker i en kastrull.
Lägg i rabarbern och kardemumman i sockervattnet.
Låt koka i cirka 15 minuter.
Red av med potatismjöl utrört i en skvätt kallt vatten, lite i taget till önskad konsistens.
Låt koka i ytterligare ett par minuter.

Servera ljummen med gräddmjölk. För ett matigare mellanmål servera med hemgjord müsli eller flingor.

Tips! Gör en stor sats och frys in - smakar gudagott i höstmörkret!

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

Rabarberkräm med mjölkgrädde dekorerad med en vitsippa i en grön skål.