Hallonmarmelad
Klarröda burkar med ljuvlig hallonmarmelad är ett måste varje år. Sött, sött, sött blir det! Plocka både sommar och höst så räcker marmeladen länge.
Ingredienser
- hallon
- socker
- citronsaft
Här är en marmelad som passar att göra både sommar och höst, eller för all del under hela året för den som fryser bär direkt efter plockning. Hösthallonbuskar ger stora bär och rejäla mängder, så kunde du inte låta bli att äta upp alla sommarbären direkt får du en ny chans att koka marmelad med skörd från höstplantorna.
Gör så här:
Häll hallon i en bunke och blanda med socker, ungefär hälften så mycket som hallon.
Låt hallonen stå kallt och safta sig över natten.
Häll av saften och koka den i en kastrull tills den reducerats lite. Blir det för mycket kan det senare spädas med lite vatten.
Häll i hallonmoset samt lite citronsaft och koka ihop marmeladen tills den tjocknat.
Smaka av med mer socker om det behövs.
Häll på små burkar och frys gärna det du inte tänkt använda på en gång.
Servera till nybakt bröd eller kex med en god, starka ost till.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth