Gräddstuvad spenat
Ibland drunknar den glada odlaren i färsk spenat. Ett supertips är att göra gräddstuvad spenat, ett gott tillbehör som passar till mycket.

Ingredienser
- spenat, hela blad
- grädde
- salt
- peppar
- eventuellt mald muskotnöt
Det gäller att ha många kreativa förslag på att tillaga spenat när den står som finast i landen på våren. Stuvad spenat är bland det enklaste att göra och otroligt användbart till många maträtter. Frys gärna hel förvälld spenat i mindre mängd som du snabbt kan ta fram och stuva till lunch eller snabb middag.
Gör så här:
Skölj spenaten och lägg den i kokande vatten i några minuter, det kallas för att förvälla spenaten.
Häll av vattnet efter cirka 2 minuter.
Hetta upp en stekpanna och fräs spenaten kort i smör.
Häll på grädde så att det täcker spenaten och låt puttra tillsammans i några minuter. Rör om då och då.
Smaka av med kryddor.
Gräddstuvad spenat är mycket gott till fisk, kyckling eller äggröra.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg
