Stäng menyn

Friterade kålchips

Kålchips är jättegott! En perfekt grej att göra före maten eller som läckert tilltugg. Vi som odlar kan festa till det extra mycket med kålblad i alla möjliga färger och former.

På ett mörkt träbord syns skålar med knallgröna kålblad, olja, salt och kryddor plus två händer som knådar ett kålblad.
Ingredienser
  • blad av grönkål, svartkål, purpurkål eller bladraps
  • olja
  • ört- eller grönsakssalt

Glöm inte bort att göra chips av olika slags bladkål! Mina barn älskar de krispiga bladchipsen och vi äter det gärna som snacks medan maten tillagas. Grönkål, svartkål, purpurkål och bladraps är perfekta att använda.

Gör såhär:
Värm ugnen till 100-150 grader.
Repa bladen från mittnerven på ett gäng kålblad.
Riv i lagom stora bitar och lägg på plåt med papper på.
Gnugga in olja på bladens bägge sidor.
 Massera in ordentligt!
Salta med ört- eller grönsakssalt.
Ha eventuellt på kryddor.
Stek i ugnen 15-20 minuter, tills chipsen känns prassliga.

Ät dina kålchips precis som de är eller toppa någon rätt som behöver lite salt krisp.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth