Björnbärsmarmelad med citron och vanilj
Koka ihop en god marmelad med björnbär! I det här receptet är det citron och vanilj som höjer smaken. Kalasgott med nybakta scones och färskost!

Ingredienser
- 5 dl björnbär (färska eller frysta)
- 2 dl ljust muskovadosocker
- 2.5 dl syltsocker
- rivet skal av 2 citroner
- 1 st färsk vaniljstång
Varsågod - här kommer ett läsarrecept från Elin Lago på en annorlunda björnbärsmarmelad gjord med muskovadosocker.
Tack Elin för att vi får smaka en av dina favoritmarmelader!
Gör så här:
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull.
Låt sjuda i 20-25 minuter.
Mosa bären med en sked mot kastrullkanten under kokningen. Skumma av vid behov.
Plocka ur vaniljstången och fyll marmeladen i steriliserade glasburkar.
Låt svalna.
Serveras med fördel till nybakta scones och lite färskost. Så gott!
Recept: Elin Lago
Foto: Maria Fors Östberg
