Den mjuka kålsalladen
En enkel sallad att göra ofta. Godast på hemodlad kål, förstås.
En enkel sallad att göra ofta. Godast på hemodlad kål, förstås.
Många grönsaker har det gemensamt att den enklaste tillagningen är den bästa. Nyligen har mina barn utsett den här kålsalladen till deras nya favorit. Eftersom de äter mycket och ofta är jag glad att den är så enkel att göra.
Gör så här:
Dela ett litet kålhuvud i fyra klyftor och skär bort stocken.
Strimla varje klyfta så tunt du kan och lägg i durkslag.
Skär så tunna morotsstavar du kan, cirka 5 cm långa. Lägg i durkslaget.
Häll över ca 1,5 liter kokande vatten.
Spola kallt vatten över och krama vätskan ur grönsakerna.
Lägg grönsakerna i en skål.
Ringla en god olja över och strö ett grönsakssalt på toppen.
/Sara Bäckmo
05. december 2014