Sök
Med många sådder av sallat blir du en rik odlare. Tänk att få servera färska gröna blad till maten varenda dag! Då behöver du så lite och ofta. I dagens såkalender sår vi nyheten 'Herkules'.
Den här mangolden slog hela familjen med häpnad när vi åt den första gången. Den godaste bladgrönsaken någonsin, var det någon som sa! I såkalender dag 14 är det mangoldpremiär med favoritsorten 'Lucullus'.
Den fina smaken av selleri kan ordnas lätt i den egna trädgården. Det behövs inte många plantor för att piffa till både soppor och grytor. Extra läckert är det förstås att odla en stjälkselleri som är rosa. Häng med i såkalenderns trettonde dag.
Odla mycket broccoli! Det är ett tips från mig som njuter av en frys full med skörd under hela året. Den hemmaodlade broccolin smakar dessutom mycket mer än den vi köper i butik. Nu står 'Ramoso Calabrese' på sålistan.
De flikiga bladen av dill är vårt fokus i dagens sådd. Jag sår mycket för att frysa in och väljer de bästa växtplatserna till detta. Dill kan vara kräsen med växtplats så jag spar inte på krutet. Här är dag elva i min såkalender.
Redan ganska tidigt på sommaren kan den första purjolöken börja skördas. Färsk purjo är god i både sallader och på smörgås. Riktigt lyckad känner jag mig som odlare när jag skördar långa purjos som blivit rejält blekta nertill. Då är purjolöken både mjäll och mild.
Den späda salladslöken ger en mjäll och fin lökbas och otroligt god blast. Vi köper den i små knippen i butiken men kan lika gärna odla den hemma så himla enkelt. Nu är det dags att så!
Det blir liksom ingen vår om jag inte har färsk spenat att se fram emot. Det är belöningen efter en mörk och lite grönsaksfattig vinter. I min såkalender dag 8 sår jag spenat.
Salladskål har växt till en storfavorit de senaste åren, tack vare att ett av barnen fick smak för den krispiga konsistensen. Ge dig själv en chans att prova den hemodlad! I såkalendern dag 7 sår vi salladskål.
Välkommen till min såkalender! Jag har planerat en härlig såkalender för mars månad. Varje dag under hela mars sår vi en ny grönsak tillsammans!