Sök
Tomater i kruka är gulliga växter som ger en fin kick på våren och försommaren. Den här veckan sår vi kruktomater, som kan skördas lagom till #grönajuni.
Nästa kålväxt att så till vår utmaning #grönajuni är underbar broccoli. Tidig odling ger färre angrepp och kan vara ett sätt att få skörd trots brukliga angrepp senare på säsongen.
Så tillsammans med Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård! I Veckans grönsak presenteras idag tips för att odla spetskål tidigt på året. En kål som kan ge stor och värdefull skörd till vår utmaning #grönajuni.
Så tillsammans med Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård! I Veckans grönsak presenteras tips för en aktuell grönsak varje vecka. Denna vecka sår vi svartkål - en läcker och användbar grönsak till vår utmaning #grönajuni.
Få kryddor är så uppskattad och användbar som persilja. Jag älskar persilja och odlar den ofta och mycket för att kunna äta färsk och frysa in till höstens mat. Allt blir gott med persilja!
Vill du vara med och odla dunderfina ärter och bönor tillsammans med mig och andra medlemmar på sarabackmo.se? Häng med i vår gemensamma utmaning under vår och sommar!
Vissa grönsaker blir riktiga fullträffar. Edamamebönor blev det definitivt. Lätta att odla, lätta att skörda, fina på bordet och storfavorit att äta. Jackpott!
Det finns inga grönsaker i köksträdgården som jag är så förtjust i som kål. De är otroligt vackra och ger världens godaste mat.
I vintras såddes det spenat i täpporna. Odlare i hela norden experimenterade för glatta livet – och fick i gengäld den tidigaste skörden. Läs om spenatupproret här!
I Sara säger delar jag med mig av min odlarvardag från två trädgårdar och delar tips och pepp till dig som är medlem.
Som odlare är det intressant att fundera över hur hösten och våren kan förlängas på olika sätt, så att grönsakerna lockas att ge skörd fastän det är kyligt ute. Här får du tips från min odling på hur skördesäsongen kan sträckas ut.
Min köksträdgård ger massor av mat i juni och jag hoppas att din odling ger dig stora gåvor med. I veckans artikel kan du läsa om en rad grönsaker och hur jag skördar och använder dem nu i juni.