Sök
Ensilage är ett utmärkt material att använda i trädgården. Det kan användas till att täcka jorden med, det som kallas för täckodling. Och det kan användas till att bygga nya växtplatser utan jord. Men vad är ensilage egentligen
Omskolning – hur, när och varför? Här är mina bästa tips på hur och när du planterar om dina småplantor och hur du förbereder dem för livet ute i det fria.
Låt lyxiga grönsaken paprika ge dig lyckorus med fin skörd i sommar! Här ger jag dig bra tips på hur du sår dem för bästa resultat.
Groddar är goda, vackra och väldigt nyttiga! Men, tänk så svårt det kan vara att komma igång och odla dem. Här är några knep!
Följ med när jag förbereder ett helt kvarter i min köksträdgård för tidig odling och skörd av grönsaker i Skillnadens Trädgård. Del 1.
Sparris är grönt guld som producerar mycket och tidigt på våren. Lär mer om frösådd och etablering av plantor för att få njuta av din alldeles egna lyxmat.
En tidig frost i september är sällan slutet på odlingssäsongen i min trädgård. Med lite goa temperaturer dagtid tickar det på ännu en tid och trädgården levererar mängder med mat och glädje. När nattfrosten biter sig fast i oktober blir det annorlunda.
I den somriga köksträdgården är det ingen vila - än. Fyra viktiga göromål står på listan och är avgörande för hur trädgården levererar senare i höst.
Vill du ha inspiration till kålsådd? Här är en lista för årets alla tolv månader, med kålsådder som kan passa för respektive månad. Det är något att utgå från och justera så det passar den egna odlingen.
Ljuset vänder åter. Jorden reder sig och blir doftande vårvarm. Det knoppas. Marsvädret kan vara nyckfullt men nu är det dags att sätta igång med vårens sysslor. Här tipsar jag om tre fina sådder till trädgården i mars.
Gissningsvis ägnar fler än jag kvällarna åt att fundera på nästa odlingssäsong. Här är fyra bra grundområden att tänka kring, innan du går vidare med detaljerna.
Den här veckan fokuserar vi på bönor att långlagra, nämligen kokbönor. Traditionella och uppskattade bönor, men inte alltid så lätta att använda i matlagningen.