Glutenfri pannkaka på blast
Hoppas du äter upp blasten på dina rödbetor! Testa läckra, gröna glutenfria pannkakor som innehåller just rödbetsblast.
Ingredienser
- en rejäl bunt rödbetsblad (utan stjälkar)
- 2 dl kikärtsmjöl
- 1 dl havremjöl
- 2 tsk Saras örtsalt (alt 1 tsk vanligt salt)
- 2 ägg
- 4 dl havremjölk
- riven ost eller fetaost
Det här receptet är ett läsarbidrag från Katinka Bille Lindahl. Katinka skriver: "Jag är en omstartad odlare (tack vare Sara) som hatar att kasta all blast som blir (även om den gör nytta på komposten). Här kommer en blastpannkaka som passar den som liksom jag undviker gluten."
Mycket fiffigt tänkt och så gott sen. För den som vill använda rödbetorna till saltet finns receptet här: Skillnadens röda grönsakssalt. Tack Katinka!
Gör så här:
Koka rödbetsbladen i saltat vatten 3-4 minuter.
Låt svalna något, pressa ur så mycket vatten som möjligt och hacka. Förvälld och urkramad vikt ska ligga på cirka 150 g.
Blanda kikärtsmjöl, havremjöl och 2 tsk Saras örtsalt, alternativt 1 tsk vanligt salt.
Vispa äggen med havremjölk och blanda ihop med mjölblandningen.
Rör i rödbetsbladen.
Mixa allt med mixerstav.
Stek lite mindre pannkakor i smör eller olivolja.
Vänd och strö riven ost eller fetaost över den färdigstekta sidan.
När osten börjar smälta, rulla ihop pannkakan och servera.
Recept: Katinka Bille Lindahl
Foto: Maria Fors Östberg